Kategóriák

Búzafűprés

A búzafűben minden megvan ahhoz, hogy hatásosan kitisztítsa szervezetünket ezen mérgektől és ami legalább ennyire fontos, segít megerősíteni immunrendszerünket is a további támadásokkal szemben. A hatást a búzafű lében lévő klorofill fejti ki, megerősíti a sejteket, méregteleníti a májat és a véráramot, és vegyi úton semlegesíti a szennyezést okozó elemeket. Japán kutatók felfedezték, hogy a fiatal fűben lévő enzimek és aminosavak hatástalanítják a gépkocsik kipufogó gázában lévő különböző nitrogén-vegyületek, és az élelmiszerekben lévő karcinogén és mutagén vegyületek mérgező hatását is.
Mostanra több száz enzimet kimutattak már a búzafűben, de még ma sem tudjuk igazán milyen sok aktív összetevő található benne. Az enzimek száma akár több ezer is lehet. Szervezetünkben lévő enzimeknek sokáig csak katalizátor szerepet tulajdonítottak, viszont manapság a tudósok már úgy gondolják, hogy az enzim több puszta kiegészítő anyagnál: maga az életerő! Tulajdonképpen minden cselekvés a gondolkodástól kezdve, az emésztésen, a mozgáson át a sebek gyógyításáig enzimek ezreinek a tevékenységét igénylik.
Legfőképpen a vértisztítás folyamatához nélkülözhetetlenek. Az enzimek nagy része velünk született enzim, amely intenzív méregtelenítésre alkalmas, viszont a kor előrehaladtával elhasználódik. Ezért fontos, hogy táplálkozásunkkal minél több külső enzimet juttassunk szervezetünkbe. A búzafűlében számtalan enzim található, köztük a legismertebbek a proteláz, amiláz, kataláz. Jótékony hatásukban azonban csak akkor részesülünk, ha nyersen fogyasztjuk őket. A főzés az élelmiszerek enzimtartalmának 100 %-át elpusztítja. Akkor is csökken az enzimtartalom, ha az ételeket hosszabb időre levegőn hagyjuk, feldolgozzuk, aszaljuk, tartósítjuk, fagyasztjuk. Ezért fontos a búzafű levet rögtön préselés után elfogyasztani.

Szűrési lehetőségek: