Kategóriák

Vérnyomásmérő

Miért hasznos az otthoni vérnyomásmérés?
Ha Önnek az orvosi rendelőben vagy kórházban mérik meg vérnyomását esetleg többfajta vizsgálat részeként általában idegesebbé válik és vérnyomása is megemelkedik. A körülmények függvényeként is változhat a vérnyomás, ezért az egyszeri mérés nem elegendő a következtetések levonására. Szakemberek szerint a mérvadó értéket a reggel, felkelés után, reggeli előtt, nyugodt lelkiállapotban mért vérnyomásból kaphatunk. A gyakorlatban ez ritkán lehetséges, azonban a mérés helyének és időpontjának megválasztásában törekednünk kell az optimális feltételek biztosítására. Miután ezek a feltételek leginkább otthoni környezetben valósíthatók meg, ezért nagyon hasznos a vérnyomás otthon történő mérése.
Az otthon mért vérnyomásértékek alacsonyabbak lehetnek a kórházban mért értékeknél. Ennek oka az, hogy a kórházban idegesebbek, míg otthon nyugodtabbak vagyunk. Lényeges, hogy a valós vérnyomásunk az otthon mért érték.
Az olyan betegségeknél, mint például szív panaszok, vesebetegség, magas vérnyomás, cukorbetegség, ajánlatos konzultálni kezelőorvosukkal, mivel ezekben az esetekben a csuklón mért vérnyomásértékek különbözhetnek a karon mért értékektől.
A vérnyomás 30 és 50 higanymilliméterrel ingadozhat attól függően, hogy Ön nyugodt vagy ideges, mozgást végez, vagy nyugalomban van. 

Vérnyomásmérő ár, árak

Szűrési lehetőségek: